«پروژه ققنوس ایران» در یک نظرسنجی تازه از ایرانیان خواسته است تا نظر خود را درباره «کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر» با کارشناسان این پروژه در میان بگذارند.
خواهشمندیم به لینک مربوطه مراجعه کرده و به ۱۰ سوال این نظرخواهی پاسخ دهید. هویت شما در این نظرخواهی کاملا محفوظ است.این نظرسنجی به مدت دو هفته ادامه خواهد داشت.با سپاس از همراهی شما#پروژه_ققنوس_ایران #ایران #دریای_خزر #کاسپین #روسیه #از_کاسپین_بگو 👇👇👇 https://t.co/S7Zr2qgRR6
— Phoenix Project of Iran ققنوس (@PhoenixprjIran) August 16, 2019
«کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر» سال گذشته در تاریخ ۱۲ اوت ۲۰۱۸ (۲۱ امرداد ۱۳۹۸) در قزاقستان از سوی جمهوری اسلامی و نمایندگان رسمی چهار کشور دیگر حاشیه خلیج فارس شامل جمهوریهای آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان در شهر آکتائو (قزاقستان) به امضای حسن روحانی رسید.
در این کنوانسیون برخلاف قراردادهای پیشین از جمله قراردادهای ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ درباره سهم «مشاع» و استفاده مشترک «بالسویه» شوروی سابق و ایران که پس از فروپاشی اتحاد شوروی نیز معتبر ماندند، سهم ناچیزی برای ایران در نظر گرفته شده. در حالی که به اعتراف مقامات خود روسیه سهم «مشاع» ایران در تنظیم این کنوانسیون قابل دفاع بود اما جمهوری اسلامی پیشاپیش و داوطلبانه حتی پیش از نخستین نشست سران پنج کشور حاشیهی دریاچه کاسپین، اعلام کرد حاضر به تقسیم مساوی این دریاچه بین پنج کشور حاشیهی آن است!
حتی همین سهم مساوی ایران نیز در توافقهای دو جانبه و سهجانبه بین کشورهای فدراسیون روسیه، کمتر شده و به ۱۱ درصد و در رابطه با منابع طبیعی و زیربستر دریاچه عملا به کمتر از ۱ درصد محدود شده است.
روز هفتم امرداد ۹۸ محمدجواد ظریف در مجلس شورای اسلامی حاضر شد تا به پرسشهای نمایندگان در این زمینه پاسخ بدهد. وی همان حرفهای سال گذشتهی حسن روحانی پس از امضای این کنوانسیون ضد منافع ایران را تکرار و یادآوری کرد که این کنوانسیون با تایید علی خامنهای رهبر سیاسی و مذهبی نظام و شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی امضا شده است. این تأکید محمدجواد ظریف به این معنی است که حتی اگر در مجلس شورای اسلامی کسانی هم در مخالفت با این کنوانسیون صحبت بکنند، پیشاپیش توسط رهبر رژیم تصویب شده و بردن آن به مجلس نمایشی بیش نیست.
این در حالیست که هم در طول یک سال گذشته و هم پس از حضور و سخنان محمدجواد ظریف در مجلس شورای اسلامی، موجی از انتقاد و مخالفت حتی از درون خود نظام علیه کنوانسیون به راه افتاد. حتی دلسوزان جمهوری اسلامی به زمامداران توصیه میکنند در چنین شرایطی که نظام تضعیف شده و در موضع ضعف قرار دارد این کنوانسیون به مجلس برده نشود.
همه شواهد نشان میدهد که نظام جمهوری اسلامی با امضای این کنوانسیون که به «ترکمانچای دوم» مشهور شده، منافع ملی و بلندمدت کشور، شامل محیط زیست و نفت و گاز در این بزرگترین دریاچه جهان را فدای حمایت ناپایدار روسیه از خود کرده است.
حالا «پروژه ققنوس ایران» در یک نظرسنجی از ایرانیان خواسته است تا نظر و آگاهی خود را درباره این کنوانسیون با کارشناسان این پروژه در میان بگذارند.
نظرسنجی ققنوس درباره «کنوانسیون رژیم حقوقی دریاچه کاسپین و سهم ایران» امروز ۲۵ امرداد (۱۶ اوت ۲۰۱۹) منتشر شده است و به مدت دو هفته ادامه خواهد داشت. کارشناسان «پروژه ققنوس ایران» به کیهان لندن گفتهاند که در همان نخستین ساعات انتشار لینک نظرسنجی، بیش از پنج هزار تن در آن شرکت کردهاند. تا کنون بیشترین نظردهندگان بین ۱۸ تا ۴۰ سال سن داشته و عمدتا از تهران، اصفهان، البرز، فارس، مازندران، خراسان و گیلان نظرسنجی را تکمیل و ارسال نمودهاند.
برخی از شرکتکنندگان در این نظرسنجی در بخش پایانی نکاتی را اضافه کردهاند از جمله:
♦«آیا بعداز براندازی جمهوری اسلامی میتونیم کاسپین رو پس بگیریم؟ آیا شما میتوانید در مجامع بینالمللی اعلام کنید که مردم ایران با این کار مخالفند؟»
♦«اطلاعات در اینباره سخت میشود به دست آورد چون تمامی اطلاعات درباره کنوانسیون دریای کاسپین غیرواقعی از جانب رسانههای جمهوری اسلامی در اختیار مردم قرار میگیره. از شما خواهشمندم که اگه اطلاعات دقیقتری در دست دارین با سند در پیجتون بگذارید تا در ارتباط با راستی این کنوانسیون کثیف آگاهی پیدا کنند مردم.»
♦«یک فراخوان بینالمللی بدهید که تمام ایرانیان در آن شرکت کنند. یک روز همه مردم حلقه و زنجیره انسانی در ساحل دریای کاسپین تشکیل دهند و حتی ایرانیان فرامرزی در استانهای جدا شده نیز به آن بپیوندند.»
♦«با وجود قراردادهاى ١٩٢١ و١٩۴٠که سهم ایران در آنها مشخص گردیده، لزومى براى مذاکره نیست! شاید سایر کشورهاى (نوظهور) حاشیه، جهت سهمخواهى نیاز به مذاکره با کشور روسیه داشته باشند!»
♦«من با به رای گذاشتن سهم در مجلس نمایندگان اسلامی یا هر نهاد دیگری کاملا مخالفم. ایران سهمش کاملا مشخص است ۵۰ در صد مشاع است. و به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست. جمهوری اسلامی اصلا ایران برایش مهم نیست.»
♦«خزر میان ایران و شوروی تقسیم بود. شوروی تقسیم شد. سهم ما کم شد.»
♦«تقسیم دریای خزر باید بر اساس منابع آن باشد و نه خط ساحلی.»
♦«لطفا شرایطی رو مهیا کنید که بتونیم امضای رسمی با اسم و فامیل و کد ملی بدیم علیه فرقه تبهکار و این امضاها نزد شما باقی بمونه تا به عدد میلیونی برسه و بعد اون رو به جامعه جهانی نشون بدیم و همچنین منتشر بشه تا همه با هم متحد هرچه سریعتر براندازی نظام ننگین اسلامی رو ببینیم.»
این نظرسنجی از امروز ۲۵ امرداد به مدت دو هفته در این لینک در دسترس خواهد بود و پس از پایان این مدت، نتایج آن مانند نظرسنجیهای قبلی از طریق «پروژه ققنوس ایران» اعلام و منتشر خواهد شد.
«پروژه ققنوس ایران» تا کنون سه نظرسنجی درباره «سیل ۹۸»، «نافرمانی مدنی» و «ایرانیان مهاجر» تحت عنوان «ردیتوس» یا «بازگشت» انجام داده است.
*این گزارش درباره نظرسنجی پروژه ققنوس ایران در کیهان لندن منتشر شده است.