جمعی از استادان (پژوهشگران) و دانشجویان ایرانی- آمریکایی دوره دکترا دستورالعملی برای پزشکان تهیه کردهاند که فارسی آن در اختیار «پروژه ققنوس ایران» قرار گرفته است.
این دستورالعمل برای پزشکان و کادرهای درمانی است که در حال مراقبت از بیماران مبتلا به عفونت حاد تنفسی و ویروس کووید۱۹ در بیمارستانها هستند.
این مجموعه به هیچ وجه جایگزین تشخیص بالینی و مشاورههای پزشکی نیست بلکه برای تقویت مدیریت بالینی این بیماران و راهنماییهای بهروز درباره بیماران کرونا تنظیم شده است.
این راهنما در ۹ بخش و ۳۰ صفحه به شرح زیر تهیه شده است:
۱-تشخیص بیماران مبتلا به عفونت حاد تنفسی و جداسازی آنها
۲-اجرای فوری اقدامات پیشگیرانه و کنترل صحیح عفونی
۳-درمان حمایتی فوری و نظارت سریع
۴-جمعآوری نمونهها برای تشخیص در آزمایشگاه
۵-مدیریت نارسایی تنفسی هیپوکسیمی و سندرم (عارضه) افسردگی حاد
۶-مدیریت شوک عفونی
۷-پیشگیری از عوارض جانبی
۸-معالجههای تخصصی ضد کووید۱۹
۹-انجام اقدامات ویژه برای بیماران باردار
تهیهکنندگان این دستورالعمل تأکید میکنند که «هدف از تهیه این سند، ارائه راهنماییهای بهروز شدهی موقت جهت مدیریت پشتیبانی امن بهموقع و مؤثر برای بیماران مبتلا به عفونت حاد تنفسی و nCoV-2019 و خصوصا بیماران کلینیکی است.» همچنین «توصیههای موجود در این سند از (تحقیقات) و نشریات سازمان بهداشت جهانی (WHO) گرفته شده است.»
استادان و پژوهشگران و دانشجویانی که این سند را تهیه کردهاند درخواست کردهاند که پرسشهای احتمالی پزشکان و کادرهای درمانی به نشانی ایمیل سازمان بهداشت جهانی که برای این منظور در نظر گرفته شده، ارسال شود: outbreak@who.int
در این دستورالعمل اطلاعات مشروحی درباره این بیماری و همچنین توصیههای لازم و بهروز، از تشخیص تا مراقبت و درمان بیماران مبتلا به عفونت حاد تنفسی و ویروس کووید۱۹ جمعآوری شده است.
پروژه ققنوس ایران متن کامل این دستورالعمل را در زیر در اختیار همگان قرار میدهد.